Skip to main content

Mijn verhaal

Waarom IT?

Als kind al was ik erg gefascineerd door IT en alles wat met computers & programma’s te maken had. In 1998 startte ik met de opleiding Technische Bedrijfskunde. Na mijn eerste werkervaring koos ik voor een trainingship in de IT-sector. Ik zag namelijk dat web-development mij de kans zou geven om mijzelf levenslang te blijven ontwikkelen. Dit vond ik (en nu nog steeds) fantastisch. Zoals mede-IT’ers waarschijnlijk herkennen: elk project heeft nieuwe kennis nodig. Daarnaast veranderen deze technieken razendsnel. 

“Specialisten met wie ik samenwerk hebben dezelfde mindset.“

Mijn eerste werkervaring

Van student naar mijn eerste werkervaring: recruiter. Hier kon ik mijn interesse voor mensen integreren in mijn dagelijkse werkleven. Tijdens mijn periode als recruiter voor techbedrijven kwam ik op zeer uiteenlopende locaties en sprak ik honderden mensen. Dit waren junior specialisten, maar ook experts met jaren aan ervaring. In deze baan had ik veel verscheidenheid, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid bedrijven en kandidaten te helpen ontwikkelen en te laten groeien. Door deze dynamiek heb ik dit vier jaar met veel plezier gedaan. 

Ondernemen

Ondernemen was al heel lang mijn ambitie en in 2009 startte ik als zelfstandig ondernemer. Ik begon met een aanbod voor kleine klanten: het bouwen, aanpassen en onderhouden van websites. Ik bleef mijzelf bijscholen en begon mij meer en meer te richten op Drupal development. Dit gaf de mogelijkheid voor freelance consultancy opdrachten die een grotere uitdaging vormden. Inmiddels ben ik meer dan 12,5 jaar ondernemer.

"Ondernemer zijn, is voor mij: verantwoordelijkheid dragen, vrijheid om zelf je prioriteiten te bepalen en last but not least: bouwen aan langdurige zakelijke relaties."

Mijn specialisme: Drupal

Als software developer moet je jezelf blijven ontwikkelen. Tijdens mijn zoektocht naar een specialisatie ontdekte ik Drupal: een framework waarmee je websites ontwikkelt. Drupal wordt toegepast in zeer complexe projecten, daardoor is er erg veel mogelijk om te blijven ontdekken en bij te leren. Dit zijn twee zaken die mij overtuigden om mij verder te specialiseren.

“Drupal biedt veel extra tools, online tutorials (van goede kwaliteit!) én open-source aan.”

Na een paar jaar sloot ik mij aan bij de Drupal-community. Hierdoor ontmoette ik gelijkgezinde developers. We bezochten samen Drupal Dev Day’s en motiveerden elkaar om ons te blijven ontwikkelen. Zo veel mensen (uit heel Europa) met allemaal dezelfde mindset: fantastisch! 

De Gouden Combinatie

Een korte tijd terug voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging op persoonlijk vlak.

Sinds 2021 combineer ik het zelfstandig uitvoeren van consultancy opdrachten met het werven van freelance Drupal specialisten in het binnen- en buitenland. Hiermee combineer ik mijn ervaring en help ik klanten met het oplossen van een capaciteits- en kennisprobleem. Daarnaast bezorg ik andere Drupal specialisten nieuwe opdrachten en uitdagingen. 

“Op dit moment werf ik freelance Drupal-specialisten in het binnen- en buitenland”