Skip to main content

Portfolio

Drupal tech lead - Stage entertainment - iO Digital

Multi tenant e-commerce met miljoenen maandelijkse bezoekers.

Achtergrond

Stage Entertainment is één van de grootste internationale live entertainment ondernemingen in Europa. Met musicals zoals Disneys Aladdin en Tina Turner. De producties spelen in verschillende theaters in Europa, waarbij ieder land een eigen website heeft.

Musicals hebben een eigen huisstijl en content-rijke pagina’s. In de checkout kun je als bezoeker precies bepalen welke stoelen en op welke dag je wilt boeken.

Met een internationaal webteam verbeteren we de website voor lopende en nieuwe producties.

Verantwoordelijkheden

In dit team ben ik werkzaam als Drupal tech lead. Ik werk met een expert level Drupal engineering team en schakel direct met eindverantwoordelijken binnen de landenorganisaties om features tijdig en juist te realiseren.

De zichtbaarheid en bekendheid van de musicals maakt dit project extra interessant. Technisch is het project ook uitdagend, vooral doordat de landen websites allemaal net iets anders elkaar zitten.

De software waarmee ik werk zijn Drupal, PHP, PHPUnit, Storybook, Rest en Javascript.

Senior Software Engineer - Ben Telecom

Kwaliteitsbewaking van webshop functionaliteiten door het reviewen van code en het verbinden van de juiste partijen in de organisatie

Achtergrond

Ben Telecom is onderdeel van T-Mobile en heeft meer dan 150.000 klanten. Voor deze klanten én de toekomstige klanten wil Ben Telecom de beste ervaring bieden in hun webshop, op product informatiepagina's, bij de ‘check-out’ en een persoonlijke omgeving van de klant op de website. Om deze kwaliteit te garanderen, is er hiervoor een website team ingericht.

Verantwoordelijkheden

In het website team heb ik de rol van senior software engineer. Ik schrijf code en review de geschreven code van directe collega’s. Daarnaast zorg ik ervoor dat de taken, behoeftes en eisen aan de website corresponderen met die van de business partners en andere development teams. Door de grootte van de organisatie en complexiteit van het werken met een groot aantal systemen is dit project boeiend.

De software waarmee ik werk zijn Drupal, PHP, Symfony, CSS, Javascript, PhpUnit en Docker.

Senior Front-End Developer - Blue Sky Group

Een optimale beleving en werking van de website, op desktop en mobiel

Achtergrond

Blue Sky Group is een pensioenfondsbeheerder voor onder andere KLM en SNS Reaal. De website bestaat uit verschillende ‘onderdelen’: contentpagina’s en interactieve pagina’s voor de pensioendeelnemers, maar ook een gedeelte voor de Blue Sky Group zelf. Om deze website - op iedere pagina en device - goed te laten werken, is er een website team. Ik ben onderdeel van dit team als senior front-end developer.

Verantwoordelijkheden

Het complete team bestaat uit designers, back-end developers en collega’s van Blue Sky Group met inhoudelijke expertise. Samen hebben we een testsysteem gebouwd met het programma Cypress.io. Dit testsysteem zorgt ervoor dat er iedere nacht functionele testen worden uitgevoerd. Dat betekent dat het werk voor de mensen die deze tests uitvoeren, flink wordt verlicht. Daarnaast zorg ik ervoor dat de website er visueel sterk uitziet.

Voor dit project werk ik de technologieën van Drupal, PHP, Symfony, CSS, Javascript, GitLab en Cypress.

Interim technisch projectleider - waaronder Nestlé, Ambitie, NCRV en Ordina

Geen probleem is onoplosbaar: als technisch projectleider orde scheppen in de chaos.

Achtergrond

Veel grote partijen gebruiken Drupal als website software. Wanneer zich acuut iets voordoet waardoor een website niet meer naar wens werkt, kan ik worden ingeschakeld. Denk hierbij aan het oplossen van een achterstand van beveiligingsupdates, het verplaatsen van hosting, of een te langzame website.

Verantwoordelijkheden

Vanwege mijn jarenlange ervaring met Drupal kan ik gemakkelijk problemen ontdekken en oplossen. Als technisch projectleider van Drupal websites ondersteun ik verschillende klanten. Omdat mijn technische en inhoudelijke kennis van belang is bij dit soort vraagstukken en ik tegelijkertijd een team helpen waarbij er sprake is van urgentie, past deze rol goed bij me. Wanneer een situatie weer beheersbaar is, draag ik het over.

IT-projectleider waaronder U-CyTech en Vanepump

Continue ontwikkeling van de webshop, gebaseerd op een realistische en strategische planning

Achtergrond

U-CyTech en Vanepump zijn twee handelsondernemingen die op internationaal niveau opereren. Beide ondernemingen hebben een webshop. Omdat ik gespecialiseerd ben in Drupal, heb ik een dubbelrol in dit project. Als IT-projectleider en hoofdaannemer ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze webshops.

Verantwoordelijkheden

In dit project werk ik nauw samen met opdrachtgever. Samen maken we een planning voor de lange en korte termijn, dat ook wordt vertaald in een bijpassende roadmap en kostenoverzicht. Tegelijkertijd stuur ik het development team van Drupal aan, zodat er ook daadwerkelijk gebouwd kan worden.